Posted on

Veel leden hebben nog steeds problemen met het inloggen. Daarom even het volgende.

De gebruikers naqm bestaat uit SWLxxxx. Vier cijfers dus. Oude leden hebben misschien een 3 cijferig lidnummer en dienen daar dan een 0 voor te zetten.

Begin december hebben alle leden een e-mail ontvangen met daarin de gebruikersnaam en een wachtwoord. Velen hadden dit gezien als SPAM en hebben het verschrikt weggegooid. Deze leden hebben afgelopen maand een nieuwe mail ontvangen. De eerste keer wordt het wachtwoord gegenereerd door de website en bestaat uit 16 karakters (groot en klein, leestekens en cijfers. Voor een groot aantal leden gaf dit nogal een probleem want waar zit bijvoorbeeld ~ of ^ op je computer. Het handigste was dan ook om het wachtwoord uit de mail te kopiëren en in het vakje wachtwoord op de site te plakken.  Vele leden hebben dit gedaan en ondertussen, na ik hoop, een persoonlijk wachtwoord aangemaakt. Een aantal leden lukte het, ondanks bovenstaande niet om in te loggen. Voor hen heb ik handmatig een simpel wachtwoord gemaakt waarna het vlekkeloos ging.

We hebben tenslotte een ledenbestand met veel oudere leden die misschien niet  zo handig zijn met computers maar wel met ontvangers en daar heb ik groot respect voor. Voor een ieder die er niet meer uitkomt maak ik handmatig een wachtwoord aan. Een mailtje naar webmaster@bdxc.nl is voldoende. Vermeld aub wel uw lidnummer want alleen op email adres kan ik het niet altijd vinden. Sommige leden hebben namelijk meerdere mailadressen en wanneer ik dan een vraag krijg verzonden vanaf adres A en ze zijn op de website aangemeld met adres B kan ik het nooit vinden. Dus even het lidnummer vermelden is voldoende.

Wachtwoord wijzigen.

Wanneer je bent ingelogd staat rechts bovenaan je gebruikersnaam.

Klik hier op en kies voor Mijn Profiel Wijzigen.

Je komt dan op je profielpagina waar halverwege het volgende staat.

Druk op wachtwoord genereren en er verschijnt een willekeurig wachtwoord.

 

 

Dit willen we natuurlijk niet als wachtwoord en daarom plaatsen we de cursor in het schermpje en verwijderen dat wachtwoord. Vervolgens typen we het persoonlijke wachtwoord in.

 

Nu kan het voorkomen dat, wanneer je een simpel (zwak) wachtwoord gebruikt er ineens het volgende staat.

Zet dan een vjnkje in het vierkantje of bedenk een beter wachtwoord.

Wanneer je tevreden bent klik je onder aan de pagina op de knop Profiel bijwerken. Doe je dit niet dan zal je wachtwoord en andere wijzigingen ook niet worden gewijzigd.