Welkom

Dit is de officiële website van de Benelux DX Club 

De Benelux DX Club is in November 1961 opgericht door en voor luister amateurs in de Benelux. Aanvankelijk begonnen met een tiental leden en een gestencild bulletin groeide de BDXC uit tot een grote vereniging met meer dan 1000 leden en een maandelijks bulletin van gemiddeld 20 pagina’s. Tegenwoordig is het ledenaantal wat geslonken door de opkomst van het internet. Het bulletin verschijnt tegenwoordig alleen nog als een elektronische versie in de vorm van een maandelijkse PDF.

Binnen de BDXC worden alle vormen van radio luisteren vertegenwoordigd. Of het nu over omroepzenders gaat of utility stations. Je vindt het bij de BDXC. Op deze website kun je daar meer informatie over vinden.

Het maandelijkse bulletin verschijnt als pdf bestand op de website en is daar te downloaden. In het bulletin komen maandelijks diverse rubrieken aan bod. Van Shortwave tot DAB+ en van Techniek tot Utility. Voor ieder wat wils. Benieuwd geworden naar het bulletin dan kun je op de website een nummer door bladeren.

De website biedt naast de mogelijkheid om het bulletin te downloaden nog veel meer informatie. Zo bezitten we een ruime bibliotheek waar vele boeken gratis voor leden zijn te downloaden. Ook is er een uitgebreid audio archief met oude opnames maar ook recente, door leden opgenomen, opnames..

DX West is een afdeling binnen de Benelux DX Club welke maandelijks een bijeenkomst heeft in Amstelveen. Ook vindt er een paar keer per jaar een buitengebeuren plaats, vrij en letterlijk ongestoord radio luisteren in de buitenlucht. Helaas staan deze activiteiten momenteel door de Corona pandemie op een laag pitje.

Een lidmaatschap van de Benelux DX Club kost slechts €5,00 per jaar. Daarvoor krijg je onbeperkt toegang tot de website en 12 maal het bulletin als PDF. Je kunt je hier opgeven als lid.